Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
6:16 pm - Boğulma Türleri, İlk Yardım Nasıl Olmalı?
11:44 am - Mideyi Kalın Bağırsağa Doğrudan Bağlama Riskleri!
2:11 pm - Elma Kaç Kalori
7:58 am - Nasıl Zayıflayabilirim? Kilo Verebilirim
11:46 pm - Göz Kuruluğu
9:45 pm - Uçuk Nasıl İyileşir?
9:33 pm - İstanbul’da Gezilecek Tarihi Yerler
9:23 pm - Çıkık Nasıl erken İyileşir?
9:13 pm - Kırık Nasıl Erken İyileşir?
9:02 pm - Ayasofya Tarihi
BEBEKLER KAÇ AYLIKKEN HANGİ YİYECEKLERİ YEMELİDİR?
Bebekler genellikle 6 aylıkken anne sütü veya mama ile beslenmeye başlar ve daha sonra yavaş yavaş katı gıdalara geçilir. Bebekler yaklaşık 6-9 aylıkken meyve ve sebzeleri püre haline getirmeye başlayabilir ve ardından pişmiş tahıllar, et ve fasulye gibi yumuşak, püre haline getirilmiş gıdalara geçebilirler. Yaklaşık 8-12 aylık bebekler yumuşak pişmiş meyveler, sebzeler ve yumuşak et veya peynir parçaları gibi parmak yiyecekleri yemeye başlayabilir. Ancak her bebek farklıdır ve katı gıdalara ne zaman geçileceği konusunda çocuk doktorunuzun tavsiyelerine uymanız önemlidir. Ayrıca, bebeklerin beslenme ihtiyaçları büyüdükçe değişir, bu nedenle geliştikçe çocuk doktorunuza danışmaya devam etmeniz önemlidir.
BEBEK MAMASI TÜRLERİ̇
Bir bebek büyüdükçe ve geliştikçe verilebilecek birçok farklı bebek maması türü vardır. Bazı yaygın bebek maması türleri şunlardır:
Yeni gıdaları teker teker tanıtmak ve olası alerjilere karşı dikkatli olmak önemlidir. Bebeğiniz için uygun zamanlama ve gıda türleri konusunda bir çocuk doktoruna danışmanız da önemlidir.
BEBEK MAMALARI PAHALI OLMASININ BİRÇOK NEDENİ VARDIR